Diensten & Producten

De industrie heeft stoom nodig

Toepassingen stoom

Stoomtechniek wordt voor zeer uiteenlopende toepassingen gebruikt.
In de industrie wordt stoom gebruikt voor het verwarmen van processen. Voorbeelden hiervan zijn de melkindustrie en cacao- en papierfabrieken. Ook de vleesverwerkingsindustrie, diervoederfabrieken en wasserijen zijn bedrijven die stoom gebruiken in hun productieproces.

 

Engineering en apparatenbouw in de procesindustrie

Prokal ontwikkelt al decennia lang klantspecifieke drukvaten voor diverse toepassingen. Van engineering en productie tot en met montage en reparatie op locatie. Van het uitvoeren van eenvoudige tot gecompliceerde projecten; onze vakmensen zijn er in thuis.

 

Maatwerk

Heeft u specifieke wensen qua vorm om een apparaat passend te maken voor een bepaalde omgeving of toepassing of gaat het om drukvaten met speciale internals om uw processen te optimaliseren? Onze engineers hebben ruim voldoende ervaring om uw wensen om te zetten naar maatwerk. Voor al uw knelpunten vinden wij een passende oplossing. Laat ons meedenken en adviseren over het optimaliseren van uw processtroom.

 

Producten en diensten

Wij bieden onze opdrachtgevers totaaloplossingen in stoom en zorgen ervoor dat hun installaties voortdurend zo optimaal mogelijk functioneren.

 

Stoomketels

Wij bouwen, leveren en verhuren stoomketels, desgewenst op maat gemaakt. U kunt bij ons terecht voor nieuwe en gereviseerde stoomketels: capaciteit: van 100 kg tot 25.000 kg stoom per uur bij werkdrukken van 0,5 tot 25 bar. Ook verhuren wij stoomketels/ketelunits. Een perfecte oplossing als uw eigen stoomketel het laat afweten of wanneer uw bedrijf (tijdelijk) extra capaciteit nodig heeft.

 

Hoger rendement

Economisers, rookgaskoelers, sproeiontgassers en condensaattanks zijn allemaal bedoeld om een hoger rendement op te leveren. Ook isolatie om leidingen en appendages bespaart veel energie. Het voordeel is tweeledig; zowel het milieu als uw portemonnee varen er wel bij. Prokal adviseert u graag welke toepassingen het beste aansluiten bij uw bedrijfsprocessen.

 

Contact

Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? 
Bel 0299-427751 of vul ons contactformulier in.

Diensten & Producten
Diensten & Producten
Diensten & Producten